XCLIMB


DATO: 16 – 19 April

I ÅRETS XCLIMB HAR VI SAMLET TO KONKURRANSER – BULDRING OG TAUKLATRING! KONKURRANSENE ER MED I TRIPPLEX OG VIL FOREGÅ I ØRSTAHALLEN.

Velkommen til den store nye klatreveggen i Ørstahallen, Ørsta sentrum. På lørdag under X2 skal det gjennomføres to konkurranser etter hverandre. En buldrekonkurranse og en tauklatrekonkurranse.
Det bli salg av mat/drikke i kiosken og DJ spotify spiller musikk og lager god stemning! For publikum vil vi sette opp tribuner som gir fantastisk blikk på klatrerne i veggen!

For deltakere:

Bouldering Lørdag 30.mars, kl.10–12
I samarbeid med SKK blir det buldrekonkurranse i Ørstahallen. Her må deltakarane ha balanse, styrke og smidighet. Konkurransen gjennomføres ved at hver deltakar får to timer på å klatre så mange bulder som mulig. Hvert bulder gir en poengsum ut fra hvor mange forsøk man bruker på å gjennomføre det. Den som sitter igjen med flest poeng er grand maestro av X2 sin buldrekonkurranse.

Deltakeravgift: 100,-

1.plass kvinner premieres med 3.000,–
1.plass herrer premieres med 3.000,–
Fine premier til mange flere:)
Premiering på XAwards, lørdag kl.21, festivalområdet i Volda.

Rope  Lørdag 30.mars, kl.12–17
I samarbeid med SKK blir det i år for første gang i X2 historien taukonkurranse i junior(under 16), dame og herreklasse. Konkurransen vil foregå fra kl 12-17. Deltakarane starter med en kvalikrunde som vil foregå fra kl. 12-15. Det skal da klatres på led der deltakarane klatrer til de faller. Det vil være en rute for hver klasse, så de ulike klassene klatrer samtidig. Finalen vil foregå fra kl. 15-17. Her vil det også være tre ulike ruter, så en for hver klasse. Også her klarer deltakarane på led til de evt. faller. Vinneren blir kåret på highpoint eller evt tid dersom flere når toppen. Alle rutene er skrudd opp så de starter enkelt og avslutter hardt. I hver av rundene får deltakarane kun 1 forsøk.

Deltakeravgift: 100,–
1.plass kvinner premieres med 5.000,–
1.plass herrer premieres med 5.000,– 
1.plass junior premieres med 2.000,–
Fine premier til mange flere:)  
Premiering på XAwards, lørdag kl.21, festivalområdet i Volda.

TripleX: Både buldring og tauklatring er med i TripleX, men bare en av de gir poeng i TripleX. Det er ikke mulig å melde på flere sporter som relatert til hverandre. Eksempelvis: Buldring, Catch-it og Tauklatring, eller Skate ramp og Skate park.